Glæden ved oplevelser

(sponsoreret indhold)

Alle oplevelser er guld værd sammen med ens børn. Både hverdagsoplevelserne og de lidt mere sjældne oplevelser. Vi har sat fokus på de lidt mere sjældne oplevelser, som ikke desto mindre ofte er dem, som bliver hængende i hukommelsen længst.

Når du tager dine børn med på deres udebane – i teatret, på museum eller i biografen – vil I ofte få en helt anderledes oplevelse, end I normalt får, når I laver noget sammen. Det kan være enormt givende og vigtigt for forholdet mellem barn og voksen.

Derfor giver vi her nogle idéer til de lidt anderledes aktiviteter, samt måder hvorpå du kan finansiere dem.

Teatret

Desværre er teatret sjældent ét af de første steder, som man tænker på, når man gerne vil have sit barn med på tur. Og det er en skam, for der er så mange gode forestillinger for børn rundt omkring i landet.

Det gode ved teaterforestillinger er, at det giver barnet en helt anden oplevelse, end det ville få ved at se en film. Børn er vant til at se ting på en skærm, men en teaterforestilling vil i mange tilfælde være en helt ny oplevelse.

Museum

Ligesom med teatret er det de færreste børn, som har en helt række museumsbesøg på repertoiret. Der er dog rigtig, rigtig mange museer rundt omkring i landet og verden, som er helt oplagte for børn. Der er i bund og grund museer for alt, og du kan nærmest med garanti finde ét, som matcher dit barns interesser.

Gode eksempler på aktuelle museer er Naturhistorisk Museum, dukkemuseer, forhistoriske museer, museer med rum-effekter og meget mere. Der er kort sagt noget for enhver smag, og du kan forvente at få nogle helt nye snakke med dit barn på et museum, end I garanteret er vant til.

Biografen

Før blev det nævnt, at en teaterforestilling vil være en helt anderledes oplevelse for dit barn end en film. Når det så er sagt, er der også noget magisk ved at se film på det store lærred. Biografen giver en helt anden filmoplevelse, end du kan få hjemme i stuen.

Skærmen er større, og stemningen er noget helt særligt. I sidder mange mennesker sammen, og der falder tit et bæger popcorn eller lignende af.

Det økonomiske aspekt

Én ting er at finde på en helt masse gode udflugtsmål til dig og din familie. Noget andet er, hvordan I bedst muligt finansierer dem. Der er naturligvis mange muligheder afhængig af jeres specifikke situation.

Jeres børn kan eventuelt ønske sig årskort til et museum, billetter til teatret eller biografen og lade det være årsagen til jeres ture. Vil I have lidt mere fleksibilitet, kan det også anbefales at tage et kviklån. Med et kviklån får du hurtigt pengene over på din konto, og du kan bruge dem til lige præcis det, du vil. Du skal ikke stå til ansvar for nogen. Sørg for at finde det kviklån, som passer bedst til dig og din situation.