Et moderne juleeventyr, fyldt med musik, sang og trylleri. (2007)

(sponsoreret indhold)

Lørdag den 24. november kl. 14.30 var der danmarkspremiere på Julen er strøget! – Teatret Skægspires juleforestilling 2007.

Julen er strøget! er skrevet af Paula Ternström og Lars Franson. John Svensson har stået for bearbejdelse og sangtekster, og Michael Vinsa har komponeret musikken. Forestillingen har været spillet på Odenteatern i Stockholm siden 1999. I Sverige spilles forestillingen under titlen Julen är stulen.

I Teatret Skægspires version af forestillingen har Ole Olsen oversat løjerne, og Lisbeth Müller har piftet musikken op og stået for lyddesignet.

Fra Statens Teaterskole, årgang 2006, har Skægspire hentet såvel instruktør som scenograf. Kamilla Bach Mortensen står for instruktionen, og scenografien er lagt i hænderne på Ingvild Rømo Grande.

Julen er strøget! medvirker skuespillerne Anne Katrine Andersen, Morten Scaffalitzky og Ole Olsen. Lisbeth Müller leverer den levende musik og lyd, Bo Westergaard står for lysdesign, teknik m.v., og Mette Birch har kreeret kostumerne.

Julen er strøget! er målrettet alle over 5 år, og Skægspire glæder sig til at præsentere denne perle af en juleforestilling for det fynske publikum.

Sne

Om Julen er strøget!

”Ingen rigtig jul?!” Knut tror ikke sine egne ører, da hans mor midt i flytterodet lillejuleaften erklærer, at der ikke bliver fejret jul, før alt er pakket ud og gjort rent og pænt ….

Drengen Knut er sammen med sin far og mor flyttet ind til storbyen. Midt i flytterod, stress og travlhed er det svært at finde den rigtige julestemning, som ikke handler om krav og ønsker, men om at være sammen. Da Knuts mor siger, at der ikke bliver tid til at fejre jul, men at Knut nok skal få sine gaver, bliver det for meget for Knut. Han stikker af for at finde et sted, hvor man fejrer ægte jul. Han møder Nissen, som fortæller, at det ikke kun er Knuts mor, der ikke vil holde jul, men at der er generel julekrise. Julens Engel – Angela – som skal lokke julen til, må være forsvundet. Sammen begiver de sig ud for at finde Julens Engel.

Julen er strøget! er et moderne juleeventyr for hele familien, der er sprængfyldt med sang, musik og magi. En trold, en nisse og engelen Angela er med til at skabe rammerne omkring et eventyr med en ægte stemning af jul.

Julen er strøget! vil helt sikkert tale til den indre julenisse i både børn og voksne.