Madlavningens venner: 5 køkkenredskaber du fluks bør anskaffe dig

Madlavning er ikke nødvendigvis en sur tjans. Faktisk er vi mange, som elsker at lave mad. Og hvis du selv mangler gejsten i køkkenet, kan det skyldes, at dit køkken endnu ikke er udstyret med de redskaber, der gør madlavningen sjov og legende let. Vi giver dig fem køkkenredskaber, som du fluks bør anskaffe dig.

Vakuummaskine

Vakuummaskinen er en fast del af langt de fleste restaurantkøkkener. Men mange private har også for længst oplevet dette redskabs smarte egenskaber. Bruger du en vakuummaskine til at pakke dine madvarer, holder de længere. Du minimerer dermed din husholdnings madspild, og det bliver tilmed nemmere at planlægge måltider.

Mandolinjern

Med et mandolinjern kan du nemt skære dine grøntsager i ensartede skiver, hvilket både sparer dig tid i køkkenet og give flotte resultater. Ensartede skiver sikrer dertil, at alle dine grøntsager får samme behandling, hvad end du koger dem, steger dem eller smider dem i ovnen.

Stavblender

Stavblenderen tillader dig både at piske flødeskum, lave puréer og ælte små dejportioner. Desuden er det langt nemmere at lave en lækker og næringsrig suppe, når du har dette redskab i dit køkkenarsenal.

Slowcooker

Slowcookeren er en elektrisk gryde, som kan tilberede mad ved lav og stabil varme over længere tid. Grydens store popularitet skyldes, at du kan sætte dine ingredienser over og derefter lade dem passe sig selv i flere timer. Den skånsomme varme sikrer dertil, at madens smag bevares, og at ingen af de gode næringsstoffer går tabt. Du kan blandt andet bruge slowcookeren til at lave gryderetter og desserter som risengrød eller crème brûlée.

Digital køkkenvægt

Præcision er et nøgleord i køkkenet. Når du følger en opskrift, er det essentielt, at den bliver overholdt til punkt og prikke. I denne forbindelse er en digital køkkenvægt uundværlig. Og i dag findes der masser af holdbare, pålidelige køkkenvægte, der stort set ikke koster dig noget.
God indkøbslyst. God arbejdslyst. Og velbekomme!