3 tips til at holde dig ung længe

Sidder du ned? En nylig tysk undersøgelse viste, at udseendet af en kvindes hud på hendes bryst, hænder og arme i høj grad påvirker, hvor gammel hun opfattes. Med andre ord, det er ikke kun dit ansigt, du skal bekymre dig om at ælde dig – det er også din hud.

Det er ingen hemmelighed, at aldring er uundgåelig. Men hvis du skal ældes, hvorfor så ikke gøre alt, hvad du kan for at udsætte det så længe som muligt? Det viser sig, at det er mere end dine gener og solen, der muligvis ælder dig. Læs videre for otte måder at bevare et ungdommeligt udseende på…

1. Hold dig væk fra solen

Selvom det er rigtigt, at solen ikke er den eneste faktor i din huds generelle udseende, spiller den en enorm rolle. Faktisk er skade fra solens UV-lys (UVA- og UVB-stråler) ansvarlig for omkring 90 % af din huds synlige ældningstegn. UV-stråler nedbryder elastinen i din hud, hvilket forårsager et slapt og kedeligt udseende, rynker, alderspletter, ujævn hudfarve og meget mere.

Bær altid (altid, altid, altid) en solcreme af god kvalitet med en SPF-vurdering på mindst 30, og sørg for, at det er en bredspektret solcreme – hvilket betyder, at den hjælper med at blokere både UVA- og UVB-stråler. Husk, at solens stråler er ude, uanset om det er solskin eller ej, så vær sikker på, at du bruger solcreme hver dag. Og husk at påføre igen med få timers mellemrum for maksimal beskyttelse.

2. Drik rigeligt med vand

En anden nøgle til yngre hud er hydrering. Du bør sigte efter 8 glas filtreret vand hver dag for at holde din hud strålende og understøtte optimal sundhed. Dehydrering kan hurtigt få din hud til at se tør og mat ud – hvilket understreger rynker og aldring. At drikke nok vand hver dag genopbygger din huds væv og celler, hvilket giver mulighed for en yngre og sundere hud.

3. Få noget søvn

En anden nøgle til at bevare et ungdommeligt udseende er simpelthen at få lidt hvile! Når du sover, frigiver din krop løbende hormoner, der fremmer celleomsætning og -fornyelse. Brug denne tid til din fordel – det er her, du skal bruge aldersforstyrrende aktive stoffer såsom retinoider og beta-hydroxysyre, som både er kraftfulde eksfolierende midler og rynkeviskere. Men husk på, at disse øger din følsomhed over for sollys, så vær ekstra opmærksom med solcremen.

For at tage det et skridt videre, overvej at opgradere til et satinpudebetræk. Over tid kan det at kaste og vende på et mere groft stof, såsom bomuld, bidrage til nedbrydningen af ​​kollagen i din hud, hvilket fører til rynker.

Har du brug for flere skønhedstips, så er der en række artikler, som du kan læse her: kosmetisk klinik i København.