Den bedste aktiesparekonto 2023

Ved du ikke hvad en aktiesparekonto er?

Hvis du siger aktier, så siger du formentlig også aktiesparekonto, hvis du ikke gør, så kan du læse en hel del mere om hvad og hvorfor du skal have en aktiesparekonto til dine aktier. Der er nemlig mange gode grunde til at oprette en gratis aktiesparekonto, for det første så er det helt gratis at have en aktiesparekonto og der er ikke forbundet nogle udgifter med at have den eller oprette den. Det syntes jeg lige vi skulle have clearet først, da der er mange der tror, det koster penge at have en.

Når du køber aktier igennem din aktiesparekonto, så er der rigtig mange fordele at hente. Jeg har valgt at nævne nogle af dem herunder. Ved at købe dine aktier igennem din aktiesparekonto så skal du ikke længere tænke på at indberette dit overskud eller underskud til skat på din selvangivelse. Der er nemlig rigtig mange der holder sig fra at købe eller sælge aktier, fordi de er bange for at få et skattesmæk. Og det forstår jeg godt, for det kan hurtigt virke meget uoverskueligt at indberette noget på skats hjemmeside.

Men ved at købe og sælge dine aktier igennem din aktiesparekonto, så behøver du ikke længere tænke over det. For Saxo Bank som du opretter din konto igennem, gør det helt automatisk for dig, nemmere og hurtigere bliver det altså ikke!

Men det slutter ikke her, for når du har en aktiesparekonto og du køber eller sælger aktier igennem dem og har en fortjeneste, så betaler du altså kun 17% i skat af dit overskud. Hvis du vælger at købe eller sælge dine aktier i et frit depot altså udenfor din aktiesparekonto, så skal du altså betale 27% af overskuddet i skat. Så der er faktisk mange penge at spare, hvis du er god til at lave et overskud på dine handler.

Læs meget mere om aktiesparekontoen på linket øverst på siden og få vores anbefalinger til den bedste handelsplatform til at handle aktier på.