Find den bedste a-kasse for dig som skuespiller

Som skuespiller kan du opleve perioder med masser af opgaver og perioder, hvor du ikke har så meget at lave. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig så godt du kan i de perioder, hvor der er lidt langt imellem opgaverne. Vi har samlet lidt gode råd til dig om at vælge a-kasse som skuespiller.

Når man er skuespiller, er man egentlig en lidt atypisk lønmodtager fordi langt størstedelen af skuespillere ikke er fastansatte, mens de fleste har sporadiske ansættelser. Derfor kan det også være en udfordring i de perioder, hvor man er imellem ansættelser, at man skal leve op til dagpengereglerne som jo er designet til så at sige lidt mere almindelige lønmodtagere.

Derfor er det også altafgørende at ,hvis du havner i den situation, så har du en a-kasse som er klar til at hjælpe dig videre, med henblik på at du selvfølgelig fortsætter din skuespilkarriere.

Pris

Det er klart, at det er en god ide at være prisbevidst når du kigger efter en a-kasse. Prisen du skal betale hver måned for deres ydelser, kommer til at påvirke dit månedlige budget, og hvis du i perioder satser på små produktioner, hvor lønnen ikke er alverden, så skal det jo stadig kunne hænge sammen for dig, og du skal have råd til fortsat at betale til en a-kasse fremfor at melde dig helt ud.

Derfor bør prisen selvfølgelig spille en rolle i dine overvejelser om, hvilken a-kasse der er den rette for dig. Og husk, hvad du får i dagpenge er det samme uanset, hvilken a-kasse du vælger.

Netværk og hjælp til at komme videre

En anden faktor som er utroligt vigtig, hvis ikke den vigtigste, er at vurdere, hvor stærk en partner din fremtidige a-kasse vil være i den situation, at du står uden job? De brede a-kasser som ikke er fagspecifikke har jo ikke nødvendigvis et godt jobnetværk, eller nogle konsulenter som forstår din branche, hvorimod hvis du vælger en fagspecifik a-kasse som for eksempel Artisternes A-kasse eller a-kassen tilknyttet Dansk Skuespillerforbund. Så har disse a-kasser netværk i din branche såvel som en bedre forståelse for specifikt hvilke udfordringer man kan have som arbejdsløs skuespiller der er anderledes end en arbejdsløs tømrer for eksempel.

Dan dig et overblik over de forskellige a-kassers tilbud og priser her