Yoga: 6 øvelser enhver yogi bør kende til

Er du ny til yoga eller har du brug for lidt inspiration til yogaøvelserne, så har vi her samlet en liste over 6 nyttige yogaøvelser alle yogi’er bør kende til. Namaste!

1. Barnets stilling: Begynd på alle fire med knæene lige under hofterne og hænderne lidt foran skuldrene. Udånd ud, mens du synker tilbage på hælene, sænker panden ned til gulvet og strækker armene ud foran dig. Hold den i mindst 5 vejrtrækninger.

2. Downward Facing Dog: Start på alle fire med skuldrene over håndleddene og hofterne over knæene. Spred fingrene bredt og pres fast gennem håndfladerne ned i måtten. Træk tæerne ind, løft knæene fra jorden, og stræk benene, mens du løfter hoften op og tilbage, så du kommer i en omvendt V-stilling. Behold en let bøjning i knæene, hvis de er ubehageligt lige. Slap af dit hoved og din nakke og lader dem falde tungt mellem dine arme. Bliv her i 5 til 8 vejrtrækninger.

3. Kriger I: Start i en stående position med fødderne samlet. Træd din venstre fod ca. 1,5 meter tilbage og vinkl den ud i en vinkel på ca. 45 grader. Drej din bageste hæl nedad, så den er på linje med din bageste fods bue, og bøj derefter dit forreste knæ, så det stables direkte over din ankel. Ræk begge arme op over hovedet med biceps ved ørerne, og pres fast gennem håndfladerne ned i måtten, mens du løfter overkroppen og brystet op og tilbage og strækker dig ud gennem kronen af hovedet. Hold den i 3 til 6 vejrtrækninger, og gentag derefter på den anden side.

4. Kriger II: Start i stående stilling med samlede fødder. Træd venstre fod ud til siden, drej derefter den bageste hæl nedad, så den er på linje med bagenden af din bageste fod, og bøj det forreste knæ, så det ligger lige over din ankel. Løft begge arme ud til siderne, parallelt med jorden, med håndfladerne nedad, og pres fast gennem lillefingertæerne og inderste ankler, mens du maser ned gennem fodsålerne. Kig over din forreste langfinger. Hold i 3 til 6 vejrtrækninger, og gentag derefter på den anden side.

5. Trekantstilling: Start i en stående position med fødderne ca. 1,5 meter fra hinanden. Træd din højre fod ud til siden, og drej derefter din bageste hæl nedad så det er på linje med din bageste fods bue, og bøj dit forreste knæ, så det ligger lige over din ankel. Ræk din højre hånd ned til jorden lige uden for din højre fod, og stræk derefter din venstre arm op mod loftet, mens du holder armene strakte. Hvil din højre hånd på dit skinneben, din ankel eller gulvet inden for din højre fod, og kig op på din venstre hånd. Hold den i 3 til 6 vejrtrækninger, og gentag derefter på den anden side.

6. Halv kamelstilling: Start i en knælende stilling med begge knæ stablet under hofterne og hænderne hvilende oven på lårene. Tryk fast i håndfladerne, mens du løfter overkroppen og brystet op og tilbage. Mens du gør dette, skal du lade hovedet falde ryggen, og buk ryggen så meget, som det er behageligt. Ræk din højre hånd bag dig og tag fat om din højre ankel, og gør det samme med din venstre hånd og venstre ankel. Hold den i 3 til 6 vejrtrækninger. slip anklerne, og kom langsomt op på knæ igen.