3 Fejl du kan begå når du tager et lån

(sponsoreret indhold)

Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du som forbruger ikke sørger for at have ordentligt styr på tingene inden du optager et lån. Det gælder både når du optager et lån gennem banken, eller om du vælger at benytte nogle af de forskellige online låneudbydere.

Uanset hvilken  form for udbyder du vælger når du optager et lån, så vil vi anbefale at du har disse generelle fejl med dig i baghovet, så du selv undgår at begå dem.

Intet budget

En af de mest almindelig fejl vi ser blandt folk der går ud og optager lån er, at de ikke får lagt et budget inden de optager lånet.
I banken er det ikke det store problem, da du som regel ikke vil få lov til at optage et lån uden et budget. Det er dog en mulighed, hvis man vælger at låne penge online.

Ved at lave et budget kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvad du har råd til at sidde for om måneden. Kombineret med det sidste råd i denne artikel, så kan du let se hvilke muligheder du har for at låne, og hvor meget du kan låne.

Familie og venner

At låne penge blandt venner og familie kan være en rigtig god ide, og vi kan finde frem til utallige eksempler på situationer, hvor det er gået galt. Det er en rigtig dårlig ide at der kommer penge mellem så tætte relationer, da misforståelser osv. Hurtigt kan komme til at tage hårdt på forholdet mellem jer. Derfor anbefaler vi så vidst muligt ikke at låne penge af venner og familie, men af en låneudbyder på nettet eller i banken.

Ikke sammenlignet mulighederne på markedet.

Inden du vælger lån – så anbefaler vi at du ansøger om samme lån flere forskellige steder. På den måde kan du let se, hvad det månedligt vil komme til at koste dig.

Ved at ansøge flere forskellige steder kan du også let danne dig et overblik over, hvor det er billigst for dig at låne pengene. Der er rigtig mange penge at spare ved, at benytte sig af denne metode.

Yderligere kan du kombinere det sammen med vores første fejl, hvor vi så på folk der ikke havde lagt sig et budget. Ved at lave et budget og ansøge om forskellige lån. Så kan man se, hvilket et der passer bedst ind i ens egen økonomi.