Få råd til lidt mere af det “søde liv” i børnefamilien

(sponsoreret indhold)

Har du børn, så kender du helt sikkert til, at der ikke skal mange ulykker til, før budgettet pludselig vælter sidst på måneden – et mikroskopisk øjebliks distraktion og yndlingslegetøjet, iPaden, er pludselig tabt på gulvet med smadret skærm. Hvad løber gennem dit hoved andet end et suk: Reparationen løber sgu nok op i tusind kroner og din rolige søndag morgen bliver nok lidt anderledes uden en fungerende tablet i huset…

De basale ekstraudgifter er også dyre – der skal jævnligt købes nyt tøj til årstiden, betales til udstyr og medlemsskaber til fritidsaktiviteter og ikke mindst spares op til de store fejringer og ferieture. Vi er mange, der godt kunne bruge lidt frisk ilttilførsel i budgettet, men hvordan?

For det første så bruger vi i Danmark foruroligende mange penge på madspild hvert år! Undersøgelser viser, at en gennemsnitlig familie smider mad ud for omkring 7200 kroner og det er hvert evigt eneste år. To personer kan rejse til De Kanariske øer tur-retur på et trestjernet hotel en uge for de penge! Der findes en bred vifte af ting, du kan gøre for at spare på spildet og endda gøre din hverdag nemmere, både i forhold til den tid du bruger på madlavning og indkøb – og så selvfølgelig spare grundigt i madbudgettet. For solide tricks, du helt sikkert ikke kender endnu, tag et hop ind på Stop Spild Af Mads liste.

Et andet område, som godt nok kræver en mindre indsats, men som virkelig lønner sig, er budgetlægning. Vi har ofte tendens til at se hele månedens økonomi ud fra det rådighedsbeløb, som vi har ved månedens start, og det resulterer ofte i et større forbrug først på måneden. Hvis du gerne vil spare et mindre beløb op hver måned, for eksempel til årets højtider og ferier, kan det derfor stærkt anbefales, at du prøver at lægge en online Kontoplan excel. Det er en effektiv og brugervenlig måde at få et løbende overblik over de forskellige poster, og hvor meget du har brugt. Det kræver dedikation, men til gengæld får du helt styring med dine udgifter – og det muliggør din månedlige opsparing til sjov og ballade.

Sidst, men ikke mindst, så er vi jo her i Danmark lidt af en nation af elektronik-nørder og skærmtrolde, som i gennemsnit hver dag bruger mere end 3 timer foran vores forskellige skærme – i fritiden vel at mærke. Bliver der streamet for fuld smadder i jeres hjem, så tag lige et tjek på, om I virkelig har brug for mere end ét streaming-abonnement. Jo flere serier og film at vælge imellem – jo mere tid røver skærmen! Er det computerspil, som hitter hos børnene, så ved du alt om, hvor meget de nyeste nye spil til Playstation og Xbox koster. Efter gennemførsel af banerne mister børnene også ofte forholdsvist hurtigt interessen, og man kan føle, at det er penge ud af vinduet. Prøv derfor med lidt alternative metoder i forhold til spil-investeringerne og tag initiativ i klassen eller fritteren til en “Lån dit spil ud”-ordning. På den måde kan børnene få fornøjelsen af at spille – uden at du skal betale en halv bondegård!